Cajun food om je relatie te bevorderen!

Koken in het hart van het Cajun-land is een kunstvorm. Er is echt heel weinig wetenschap over deze specifieke vorm van koken die veel meer omvat dan alleen lagniappe uit de voorraadkast of de kruidenkast. Cajun-koken is iets dat vaak in het hele land en over de hele wereld is nagebootst, maar dat zelden nauwkeurig kan worden gedupliceerd.

Een van de fascinerende dingen over Cajun-koken is het feit dat er maar heel weinig exacte recepten zijn. De meeste, zo niet alle authentieke Cajun-gerechten worden naar smaak gedaan in plaats van metingen. Nog verbazingwekkender is dat van dag tot dag één persoon hetzelfde gerecht keer op keer kan maken en het is zeer waarschijnlijk dat het elke keer dat het wordt gemaakt een beetje anders zal smaken. De belangrijkste reden hiervoor is dat Cajun-eten niet alleen een kunstvorm op zich is, maar ook vaak nog lekkerder of mysterieuzer wordt gemaakt door de stemming van degene die kookt.

Ik weet zeker dat velen van jullie hebben gezien hoe bijvoorbeeld Emeril Lagasse een speciaal brouwsel maakt en “Bam!” roept. er is een goed beetje van dat als het gaat om Cajun-koken. Iets dat veel verder gaat dan de ingrediënten in het recept en ergens in het hart en de ziel van de kok in kwestie. Er is een reden dat veel zuidelijke gekookte gerechten soulfood worden genoemd en je moet geen seconde vergeten dat New Orleans in het hart van het diepe zuiden ligt.

Het moeilijkste, misschien als het gaat om het bereiden van goede Cajun-gerechten buiten de regio New Orleans, is het vinden van de juiste ingrediënten. Het is bijna onmogelijk om de verse smaakmakers en kruiden te vinden die essentieel zijn voor de meeste Cajun-gerechten buiten het hart van het oude zuiden. Niet alleen dat, maar verse langoesten en andouille-worst zijn een beetje moeilijk te vinden hier in Nederland.

Als je vastbesloten bent om zelf Cajun-voedsel te leren maken, moet je eerst de ingrediënten vinden. Speciaalzaken of winkels die speciaal bestellen zijn misschien wel de beste keuze. Er zijn enkele kruideniers die een beperkte voorraad Cajun-kruiden op hun internationale voedselpaden zullen hebben. Houd er rekening mee dat deze bronnen uiterst beperkt zijn. Zodra je de ingrediënten hebt, is het tijd om een ​​beetje jazz uit je speakers te laten schallen om de sfeer te bepalen. De meeste van de beste Cajun-gerechten hebben een aanzienlijke hoeveelheid tijd nodig om te sudderen en dit moet worden overwogen. Cajun-eten moet je niet overhaasten. Het eten zal op tijd klaar zijn en als degene die het eten kookt, moet je dat leren accepteren van Cajun-eten. Het heeft een manier om je te laten weten wanneer het klaar is, dat is bijna mythisch totdat je het zelf hebt ervaren.

Het koken van Cajun-voedsel zal je geduld op de proef stellen, je talenten op de proef stellen en in sommige gevallen je energie opslokken, omdat het voor velen een emotioneel proces is. Aan de andere kant is Cajun-eten een van de rijkste en lekkerste gerechten ter wereld. Als je het vermogen om dit heerlijke eten te koken onder de knie hebt, zul je nog vele jaren een slaaf van de smaak worden. Een mooi bijkomstig voordeel is dat als je het goed beheerst dat je natuurlijk je partner kan verassen met een fantastisch smaakvol en vol met smaaksensatie diner. Ik weet zeker dat dit in elke relatie tot net zulke mythische andere ervaringen gaan leiden dan alleen eten 😉

logo-gmpv
gmpv

Total
0
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev
Parmigiana di Melenzane. Heb jij er ooit van gehoord?

Parmigiana di Melenzane. Heb jij er ooit van gehoord?

Een moeilijk naam om uit te spreken wellicht

Next
Versoepeling Corona-maatregelen geeft vreemdganger meer ruimte

Versoepeling Corona-maatregelen geeft vreemdganger meer ruimte

Het zal niemand ontgaan zijn, Nederland heeft weer wat meer vrijheid