Is Swingen vreemdgaan?

Wat is swingen?

Swingen is samen met je partner erotisch contact hebben met anderen. Een belangrijk kenmerk is dat beide partners hierover open zijn en ook samen dat willen. Vaak gebeurt swingen via partnerruil met één of meerdere stellen in dezelfde ruimte, zoals in een parenclub, op een feest of thuis. Het zijn vaak seksueel ondernemende mensen maar met een vaste relatie. Ze vinden het leuk, spannend en verrijkend om ook erotiek te ervaren met anderen dan hun eigen partner.

Met andere woorden ja het is natuurlijk ook vreemdgaan alleen wel met toestemming van je partner.

Zijn er risico’s met het swingen?

Net als vreemdgaan heeft swingen een verhoogd risico op een SOA uiteraard maar het grootste risico is verliefdheid of te weinig tijd en aandacht voor je eigen partner. Ook kunnen er gevoelens van spijt, jaloezie, schaamte of (faal)angst ontstaan. Als je een gezin hebt, kunnen de kinderen er meer van mee krijgen dan voor hun seksuele ontwikkeling passend is.

Zorg voor een goede communicatie en maak duidelijke afspraken met je partner en je sekspartners. Wees respectvol naar elkaar. Swing alleen als je het zelf ook graag wilt en niet omdat je partner dat graag wilt en laat je niet verleiden om onder ‘druk’ dingen te doen die je liever niet wilt.

logo-gmpv
gmpv

Total
0
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next
Signalen van vreemdgaan – overspel top 5 – 2016

Signalen van vreemdgaan – overspel top 5 – 2016

Signalen van vreemdgaan –  elk jaar word door ons een kort onderzoek gedaan naar