Facebooken kan leiden tot vreemdgaan

Te veel facebooken kan leiden tot vreemdgaan, een relatiebreuk of zelfs een scheiding, dit zou uit een nieuw onderzoek naar voren zijn gekomen.

Een nieuw onderzoek suggereert dat Facebook de liefdesrelaties van gebruikers in gevaar brengt en deze daadwerkelijk kapot kan maken. Mensen die Facebook overmatig gebruiken, krijgen sneller Facebook gerelateerde conflicten met hun geliefde. Die conflicten kunnen op hun beurt weer voor strubbelingen in de relatie zorgen en uiteindelijk kan de relatie stuklopen.

Er zijn enquêtes gedaan bij de gebruikers. Zij beantwoorden hierin vragen over hoe vaak zij Facebook gebruikten en hoeveel problemen tussen hen en hun partner door Facebook ontstonden. De onderzoekers ontdekten dat veel Facebookgebruik in een relatie kon ‘voorspellen’ hoe vaak de partners Facebook gerelateerde problemen hadden. En de hoeveelheid Facebook-problemen ‘voorspelde’ weer de negatieve relatie-uitkomsten zoals vreemdgaan, relatiebreuken en scheidingen.

“Eerder onderzoek toonde aan dat hoe meer iemand in een relatie Facebook gebruikt, hoe meer hij of zij geneigd is de Facebook-activiteit van de partner bij te houden, wat kan leiden tot jaloezie,” zegt Russel Clayton van de University of Missouri School of Journalism. “Door Facebook geïnduceerde jaloezie zijn mensen geneigd (opnieuw) in contact te komen met voorgaande partners. En dat kan leiden tot emotioneel en fysiek vreemdgaan.”, “Minder Facebooken kan helpen conflicten te verminderen, zeker voor nieuwere koppels die elkaar nog steeds leren kennen.”

Of een relatiebreuk of scheiding echt gevolg is van facebook geïnduceerde conflicten of dat Facebook-gebruik de mankementen in de relatie gewoon eerder en beter zichtbaar maakt, is minder eenduidig te stellen uit deze onderzoeksresultaten.

logo-gmpv
gmpv

Total
0
Shares

Reacties 1

  1. En dan moet je als vrouw zeker ook jaloers gaan worden als je vent de hele tijd op die achterlijke spelletjes als candy crush zit in plaats van aandacht geven aan je vrouw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev
Signalen van vreemdgaan – overspel top 5 – 2018

Signalen van vreemdgaan – overspel top 5 – 2018

Signalen van vreemdgaan –  elk jaar word door ons een kort onderzoek

Next
Helft Nederlandse moeders controleert telefoon partner

Helft Nederlandse moeders controleert telefoon partner

Bijna de helft van de Nederlandse moeders controleert wel eens de telefoon van

Misschien vind je dit ook interessant